Czy wiecie, że NIEDOBÓR MAGNEZU to powszechny problem dotyczący 30-80% części polskiej populacji? Problem nie dotyczy tylko dorosłych, ale również dzieci. Jedną z przyczyn niedoboru magnezu jest przetworzone, łatwo dostępne, tanie jedzenie.

Dziś, obchodząc Europejski Dzień Zdrowego jedzenia i gotowania, chcemy szczególnie zwrócić uwagę, jak ważne jest zdrowe żywienie oraz jaki ma wpływ na nasze zdrowie.

Zmiana sposobu żywienia, dbanie o prawidłowe przygotowanie zdrowych posiłków to podstawowy krok w walce z niedoborem magnezu. Poziom magnezu można uzupełniać również odpowiednim lekiem, który daje gwarancję najwyższych standardów jakości. Taki jest właśnie nasz  Laktomag B6 – specjalistyczny lek zawierający magnez w postaci łatwo przyswajalnej soli organicznej (wodoroasparaginianu magnezu – 1000 mg, 70 mg jonów Mg2+) z dodatkiem witaminy B6 (5 mg), która zwiększa biodostępność magnezu, a także zmniejsza jego wydalanie z moczem.

Więcej o działaniu, wskazaniach i zastosowaniu naszego Laktomagu B6 dowiesz się: KLIKNIJ