Pozostałe informacje
Gramatura | 1000g, 100g, 10g, 250g, 25g, 500g, 50g |
---|
Na stanie
Gramatura | 1000g, 100g, 10g, 250g, 25g, 500g, 50g |
---|
Masło kakaowe to jadalny, stały tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego, stanowi około 50% suchej masy nasion. Substancja farmaceutyczna wykorzystywana przy sporządzaniu preparatów dermatologicznych i kosmetycznych, połączenie masła kakaowego z lanoliną bezwodną znosi lepkość lanoliny, z kolei lanolina ułatwia przenikanie masła przez powłoki skórne. Surowiec farmaceutyczny do receptury aptecznej przeznaczony do wytwarzania czopków doodbytniczych, gałek dopochwowych, pręcików docewkowych. Składowa maści, kremów, emulsji do użytku zewnętrznego. Surowiec recepturowy łączony z innymi surowcami pomocniczymi tworzy skład podłoża.