Przejdź do


Kwas mlekowy – Acidum lacticum

Acidum lacticum

Na stanie

Zastosowanie

Kwas mlekowy należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych (AHA). W naturze ten kwas występuje w kwaśnym mleku, jogurtach, żurawinie i kiszonkach. Substancja farmaceutyczna stosowana w preparatach kosmetycznych z uwagi na właściwości peelingujące, w dermatologii dodawany do płynów do usuwania brodawek oraz do maści na odciski palców. Surowiec recepturowy, który wchodzi w skład płynów do higieny intymnej o gęstej konsystencji, stosowany do przygotowania roztworów do płukania pochwy, dodawany do gałek dopochwowych.

Na stanie

Brak w magazynie

Brak w magazynie

Na stanie

Na stanie

SKU: 106446 Kategorie: ,

Wskazania

Surowiec recepturowy, który wchodzi w skład płynów do higieny intymnej o gęstej konsystencji, stosowany do przygotowania roztworów do płukania pochwy, dodawany do gałek dopochwowych.

Zastosowanie

Kwas mlekowy należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych (AHA). W naturze ten kwas występuje w kwaśnym mleku, jogurtach, żurawinie i kiszonkach. Substancja farmaceutyczna stosowana w preparatach kosmetycznych z uwagi na właściwości peelingujące, w dermatologii dodawany do płynów do usuwania brodawek oraz do maści na odciski palców. Surowiec recepturowy, który wchodzi w skład płynów do higieny intymnej o gęstej konsystencji, stosowany do przygotowania roztworów do płukania pochwy, dodawany do gałek dopochwowych.

Działanie

Substancja farmaceutyczna stosowana w preparatach kosmetycznych z uwagi na właściwości peelingujące, w dermatologii dodawany do płynów do usuwania brodawek oraz do maści na odciski palców.

Kod EAN / Gramatura

5909990623761
/ 100 ml
5909990623778
/ 250 ml
5901315023133
/ 25 ml
5909990623785
/ 500 ml
5909990623792
/ 1000 ml

Inna nazwa

Kwas α-hydroksypropanowy, Lactic acid

Receptury

Liquor Jessner`i
Resorcini 14,0
Acidum salicylicum 14,0
Acidum lacticum 14,0
Spiritus vini 95º ad 100,0
M.f. sol.
D.S. Do peelingu.

Numer pozwolenia

13530

Title

Go to Top