Jeżeli nie znalazłeś substancji do receptury aptecznej, których potrzebujesz, skontaktuj się  naszym działem sprzedaży pod numerem telefonu +48 12 293 35 20

Przejdź do


Wosk biały – Cera alba

Cera alba

Zastosowanie

Wosk biały otrzymywany jest poprzez działanie substancjami utleniającymi na wosk żółty. W przeciwieństwie do wosku żółtego nie posiada zapachu miodu, nieznacznie różni się składem chemicznym. Emulgator W/O (po zobojętnieniu), lepiszcze, reguluje konsystencję i stabilizuje emulsje. Wosk pszczeli nie tylko poprawia jakość kremów, do których jest dodawany, ale także pielęgnuje, wygładza i uelastycznia skórę. Surowiec farmaceutyczny do receptury aptecznej jako surowiec pomocniczy; składnik maści bezwodnych i uwodnionych, kremów, mleczek kosmetycznych i leczniczych, woskowców, czopków, emulsji, mazideł olejowych, pomad. Surowiec recepturowy łączony w kompozycjach z innymi substancjami leczniczymi.

Wosk biały - Cera alba - 50g

Na stanie

Wosk biały - Cera alba - 100g

Na stanie

SKU: A106516 Kategorie: ,

Wskazania

Surowiec pomocniczy, składnik maści bezwodnych i uwodnionych, kremów, mleczek kosmetycznych i leczniczych, woskowców, czopków, emulsji, mazideł olejowych, pomad. Emulgator W/O (po zobojętnieniu), lepiszcze, reguluje konsystencję i stabilizuje emulsje.

Zastosowanie

Wosk biały otrzymywany jest poprzez działanie substancjami utleniającymi na wosk żółty. W przeciwieństwie do wosku żółtego nie posiada zapachu miodu, nieznacznie różni się składem chemicznym. Emulgator W/O (po zobojętnieniu), lepiszcze, reguluje konsystencję i stabilizuje emulsje. Wosk pszczeli nie tylko poprawia jakość kremów, do których jest dodawany, ale także pielęgnuje, wygładza i uelastycznia skórę. Surowiec farmaceutyczny do receptury aptecznej jako surowiec pomocniczy; składnik maści bezwodnych i uwodnionych, kremów, mleczek kosmetycznych i leczniczych, woskowców, czopków, emulsji, mazideł olejowych, pomad. Surowiec recepturowy łączony w kompozycjach z innymi substancjami leczniczymi.

Działanie

Wosk pszczeli nie tylko poprawia jakość kremów, do których jest dodawany, ale także pielęgnuje, wygładza i uelastycznia skórę.

 

 

Kod EAN / Gramatura

5909990640041
/ 100g
5909990640034
/ 50g

Inna nazwa

Wosk pszczeli biały, Wosk pszczeli bielony

Postać farmaceutyczna

Białe lub żółtawobiałe kawałki lub płytki, przezroczyste w cienkiej warstwie, o przełamiedrobnoziarnistym, matowym, niekrystalicznym.

Numer pozwolenia

13645

ZGŁOŚ DZIAŁANIE NIEPOŻĄDANE

Pobierz formularz – Pacjent
Pobierz formularz – Lekarz
Go to Top