Jeżeli nie znalazłeś substancji do receptury aptecznej, których potrzebujesz, skontaktuj się  naszym działem sprzedaży pod numerem telefonu +48 12 293 35 20

Przejdź do


Wosk żółty – Cera flava

Cera flava

Zastosowanie

Wosk żółty jest uzyskiwany w wyniku stopienia plastrów woskowych (pozbawionych miodu). Substancja farmaceutyczna wykazuje właściwości ochraniające, wygładzające naskórek, przyspieszające jego regenerację, działa rozmiękczająco, słabo przeciwzapalnie. Surowiec farmaceutyczny do receptury aptecznej jako surowiec pomocniczy; składnik maści bezwodnych i uwodnionych, kremów, mleczek kosmetycznych i leczniczych, woskowców, czopków, emulsji, mazideł olejowych, pomad. Surowiec recepturowy łączony w kompozycjach z innymi substancjami leczniczymi.

Wosk żółty - Cera flava - 50g

Na stanie

Wosk żółty - Cera flava - 100g

Na stanie

Wosk żółty - Cera flava - 250g

Brak w magazynie

SKU: A106517 Kategorie: ,

Wskazania

Surowiec farmaceutyczny do receptury aptecznej jako surowiec pomocniczy; składnik maści bezwodnych i uwodnionych, kremów, mleczek kosmetycznych i leczniczych, woskowców, czopków, emulsji, mazideł olejowych, pomad.

Zastosowanie

Wosk żółty jest uzyskiwany w wyniku stopienia plastrów woskowych (pozbawionych miodu). Substancja farmaceutyczna wykazuje właściwości ochraniające, wygładzające naskórek, przyspieszające jego regenerację, działa rozmiękczająco, słabo przeciwzapalnie. Surowiec farmaceutyczny do receptury aptecznej jako surowiec pomocniczy; składnik maści bezwodnych i uwodnionych, kremów, mleczek kosmetycznych i leczniczych, woskowców, czopków, emulsji, mazideł olejowych, pomad. Surowiec recepturowy łączony w kompozycjach z innymi substancjami leczniczymi.

Działanie

Substancja farmaceutyczna wykazuje właściwości ochraniające, wygładzające naskórek, przyspieszające jego regenerację, działa rozmiękczająco, słabo przeciwzapalnie.

Kod EAN / Gramatura

5909990085750
/ 100g
5909990085767
/ 250g
5909990085743
/ 50g

Inna nazwa

Cera apium, Wosk pszczeli, Wosk pszczeli żółty

Receptury

Zinci oxydati 25,0
Acidi salicylici 2,0
Cerae flavae 10,0
Vaselini albi ad 100,0
M.f. ung.
D.S. Zewnętrznie.

Numer pozwolenia

13626

ZGŁOŚ DZIAŁANIE NIEPOŻĄDANE

Pobierz formularz – Pacjent
Pobierz formularz – Lekarz
Go to Top