Wskazania
Wykorzystywany jako korygent smakowy w syropach i nalewkach do przygotowywania roztworów przy badaniu krzywej cukrowej oraz do podania dożylnego w postaci wlewów (warunki jałowe)
Glukoza bezwodna to surowiec farmaceutyczny otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. Wykorzystywany jako korygent smakowy w syropach i nalewkach do przygotowywania roztworów przy badaniu krzywej cukrowej oraz do podania dożylnego w postaci wlewów (warunki jałowe). W recepturze aptecznej stosowany jako nośnik substancji czynnej.
Wykorzystywany jako korygent smakowy w syropach i nalewkach do przygotowywania roztworów przy badaniu krzywej cukrowej oraz do podania dożylnego w postaci wlewów (warunki jałowe)
Glukoza bezwodna to surowiec farmaceutyczny otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. Wykorzystywany jako korygent smakowy w syropach i nalewkach do przygotowywania roztworów przy badaniu krzywej cukrowej oraz do podania dożylnego w postaci wlewów (warunki jałowe). W recepturze aptecznej stosowany jako nośnik substancji czynnej.
Substancja stosowana jako corrigens w proszkach, używana również do testu obciążenia glukozą.